Twin Peaks

Det är något speicellt med en riktigt bra Tv-serie. Inte på samma sätt som en riktigt bra film. En Tv-serie fortsätter under en så mycket längre tid, karaktärerna vi följer blir som en del av oss och man kan aldrig få nog, man vill bara se nästa avsnitt. Vi har alla våra favoriter. Jag har nyligen upptäckt min, Twin Peaks heter den.

Handlingen tar plats i den till synes idylliska småstaden Twin Peaks. Den lokala skönhetsdrottningen Laura Palmer hittas mördad och FBI-Agenten Dale Cooper kallas in för att lösa fallet. Utredningen blir mycket svårare än väntat och Cooper upptäcker att det lilla samhället ruvar på mörka hemligheter samt att inget i Twin Peaks är vad det verkar vara.

Twin Peaks är ett av de största tv-fenomenen någonsin och i början av 90-talet då serien kom var den stora frågan i allas huvuden "Vem mördade Laura Palmer?". David Lynch som är min absoluta favoritregissör hade verkligen lyckats. Det är inte svårt att se varför Twin Peaks blev den succé som det blev och varför det är Tv-historia samt har kultförklarats. Denna serie är nämligen fullkommligt briljant.

Vad är det då som gör Twin Peaks så fantastiskt bra? Jo, dels är det en lyckad blandning av ett flertal genrer så som drama, deckare, thriller, skräck och komedi med de surrealistiska och fantastiska inslag som David Lynch är känd för, såsom den dansande dvärgen. Serien har en fantastisk stämning rakt igenom, det är verkligen den där Lynch känslan som jag lärt känna. Storyn är genial och oerhört intressant att följa, den liknar ingenting annat. Miljöer liksom fotot är också på topklass. Men det som verkligen gör Twin Peaks så oerhört bra är karaktärerna, karaktärerna och åter karaktärerna. De är fantastiska på alla sätt och vis, orginella, twistade och allmänt gryma. Agent Cooper är en av bästa karaktärerna någonsin. Det bästa är att alla karaktärer får precis så mycket plats de vill att man ska ta. Det är en otroligt bra balanserad serie som klipper mellan den huvudsakliga utredningen av mordet med Agent Cooper till de andra karaktärernas sidospår som ofta är minst lika intressanta som utredningen.

Twin Peaks har allt man kan önska och är  världens bästa tv-serie någonsin. Ingenting kommer någonsin att slå det här. Det finns såklart, som i alla serier några stunder som den inte känns fullt lika intressant att följa, men snart är serien på G igen och bättre än någonsin. Dessa stunder är få under de 30 avsnitt som är ungefär 40 minuter långa var. Är Twin Peaks värt att se? Äter man ris i kina? Svaret är såklart ja! Köp Twin Peaks nu! Den är genial. Jag ser redan framemot när jag återvänder till det gåtfulla lilla samhället och det kommer jag att göra många, många gånger till.



"She's dead! Wrapped in plastic."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0